Iskustva naših kupaca

 

Romeo Jurina

 

Gospodin Romeo Jurina peradarstvom se bavi već gotovo 30 godina. Zajedno sa sinom vodi obrt koji proizvodi od 250 do 300 konzumnih jaja dnevno te tako pokriva lokalno tržište. Zahvaljujući svom tadašnjem dobavljaču stočne hrane saznao je za Holcimov proizvod Vivacal® i odmah je primjetio poboljšanje: "Ljuska jaja postala je kvalitetnija i čvršća, odnosno jaja su se manje lomila. Holcim Vivacal® se razlikuje od drugih sličnih proizvodaprije svega u većoj koncentraciji kalcija. Dodatna prednost je kvalitetniji proces drobljenja: dolazi u zrnatom, granulastom obliku, a ne u prašini kao ostali takvi proizvodi, pa ga i kokoši radije i više jedu, te se tako i više resorbira."

 


Romeo Jurina obrt "Ribarstvo i peradarstvo Oblić" Otok Krk

 

Gospodin Romeo nedavno je promijenio dobavljača stočne hrane. Potaknut dobrim iskustvima i ostvarenim prednostima, Romeo je uvijerio novog dobavljača da u procesu proizvodnje hrane također počne koristiti upravo Holcim Vivacal®.

Njihova suradnja i dobri rezultati traju i dalje.

_________________________________________________________________________________

OPG Knezić Nikola iz Nove Ploščice kraj Bjelovara

OPG Knezić Nikola iz Nove Ploščice kraj Bjelovara bavi se svinjogojskom proizvodnjom. Trenutno imaju 15 rasplodnih krmača, 7 suprasnih nazimica, 3 dojne krmače i 2 nerasta. Što se tiče pasminske strukture rasplodne krmače i nazimice su križanci njemačkog Landrasa x Pietrena, a nerasti su čistokrvni Pietren x čistokrvni njemački Landras. Hranidba se odvija 2 puta dnevno. Sami proizvode žitarice i rade smjese za: odojke do 15 kg težine, prasad od 15 – 30 kg težine, nazimice od 30 kg do suprasnosti, suprasne krmače (nazimice), dojne krmače (u laktaciji) i nerastove.

„Holcim Vivacal® koristimo u smjesama za nazimice, suprasne i dojne krmače. Udio Holcim Vivacala® se u tim smjesama kreće od 1-2 što znači na 100 kg smjese ide 1-2 kg Holcim Vivacala®.“

Holcim Vivacal® smo počeli koristiti prije 2 godine kada se pojavio nedostatak kalcija u hrani što je rezultiralo čestim ozljedama ekstremiteta (nogu), smanjenom mliječnošću, te manjim brojem živo oprašenih prasadi. Naša iskustva primjenom Holcim Vivacala® su se očitovala u smanjenju postotka ozljeda, poboljšanom laktacijom.