Holcimovi dani otvorenih vrata 2012.

 

Šetnica “100 maslina za 100 godina Holcima” u površinskom kopu Koromačno koji je revitaliziran. Odmorite se na klupama napravljenim iz inovativnog obojanog betona i uživajte u pogledu.

 

Holcimovi dani otvorenih vrata

Poslujući prema konceptu održivog razvoja, Holcim je na globalnoj razini jasno odredio da je uključenost u lokalnu zajednicu jedno od važnijih područja društvene odgovornosti. Jedan od načina na koji želimo biti i jesmo uključeni u lokalnu zajednicu su i Dani otvorenih vrata.

Počeli smo ih organizirati 1995. godine u našoj tvornici cementa u Koromačnu sa željom da susjedima pokažemo što je sve napravljeno tijekom modernizacije tvornice. Nakon toga tradiciju smo nastavili i na drugim lokacijama, u skladu s našim načelom otvorenosti, kako bismo sve zainteresirane upoznali s našom radom i rezultatima.


Na 17. Danu otvorenih vrata u našoj tvornici cementa u Koromačnu oko 550 prisutnih gostiju obilježilo je 100 godina Holcima u svijetu, te 20 godina privatizacije tvornice u Koromačnu.

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša u našem je kamenolomu u Očuri, 5.lipnja 2012. održan Dan otvorenih vrata. Partneri u organizaciji bili su Varaždinska županija, Hrvatske šume i Šumarski institut u Jastrebarskom.

Povodom sadnje 248 maslina u rudarskom kopu Koromačno, u sklopu revitalizacije, kao uspomenu na ovogodišnje Dane otvorenih vrata, posjetiteljima smo poklonili bočicu ulja, s porukom da i oni uz njegova ljekovita i blagotvorna svojstva, kao i Holcim dožive 100-tu.

Tijekom prethodnih 16 godina teme Dana otvorenih vrata bili su razni projekti, tehnologija, strojevi, investicije ali i ono što je za nas najvažnije – ljudi. Naši zaposlenici, partneri i kupci. Jer svatko od nas i njih svojim radom, energijom i voljom svakodnevno pridonosi Holcimovom uspjehu. Time uostalom pokazujemo kako su za nas prvenstveno ljudi, sa svojim znanjem, iskustvom, sposobnostima, kreativnošću i inovativnošću, ključni potencijal za ostvarenje svih poslovnih ciljeva.