VolonTIrajmo

 

Holcimov dan korporativnog volontiranja, petak 21.09.2012.

158 Holcimovih zaposlenika danas su umjesto u tvornici, kamenolomu i uredima, radno vrijeme proveli na otvorenom, u akcijama čišćenja na 4 lokacije, u Tunarici, Lepoglavi, Plovaniji i Zagrebu. Povodom proslave 100 godina Holcim je na taj način radno vrijeme svojih zaposlenika poklonio lokalnoj zajednici.
U Lepoglavi se uređivala Vudelja, na prostoru nekadašnjeg kamenoloma, kao odmorište za sve zaljubljenike u prirodu krenulo se u osvajanje Vilinskog vrha, 726 m visokog vrha Ivanšćice. Odmorište se i sad koristi kao prostor za kampiranje - naša akcija omogućit će postavljanje većeg broja šatora i doprinijeti popularizaciji ovog odredišta u turističko - rekreativnoj ponudi Lepoglave.

U Zagrebu smo uređivali okoliš rudnika Zrinski, srednjevjekovnog rudnika olovno-cinkove rude. Rudnik je turistička atrakcija i privlači brojne posjetitelje koji mogu prošetati njegovim hodnicima. S Parkom prirode Medvednica imamo dugogodišnju suradnju, kroz donaciju zaštitnih kaciga, te pomoći pri uređenju poučne staze "Bistra" koja prolazi pokraj rudnika.

U Plovaniji se čistio otpad kod trafostanice blizu kamenoloma. Nažalost, neodgovornim ponašanjem pojedinaca u neposrednom okruženju našeg kamenoloma nanesena je veća količina građevinskog otpada na put prema lokalnoj trafostanici. Otpad smo pokupili, očistiti put i u suradnji s lokalnom samoupravom  postavili natpis o zabrani dovoženja otpada na tu lokaciju.

U Tunarici su zaposlenici iz Koromačna i Šumbera u suradnji s Izviđačkim odredom "Ivan Batelić" iz Raše uredili prostor Izviđačkog kampa te put i plaže prema Koromačnu. S udrugom surađujemo dugi niz godina, a ovom akcijom pomogli smo urediti prostor za prihvat većeg broja šatora, te pristup okolnim plažama.

Holcim nastoji promovirati korporativno volontiranje i poticati volontiranje zaposlenika kao vrijedan doprinos razvoja našeg društva skrojenog prema istinskim potrebama svih dionika. Vjerujemo da vještinama i znanjem koje naši radnici posjeduju možemo dati značajnu pomoć sredinama u kojima živimo.

Slike se nalaze na sljedećoj poveznici