Vjekoslav Visković prešao iz Holcima u Rockwool

Od 1. travnja Vjekoslav Visković novi je direktor prodaje u tvrtki Rockwool Adriatic. Visković će biti usmjeren na daljnje jačanje i razvijanje prodajne mreže u regiji a u cilju Rockwoolove misije – biti partner od povjerenja u građevinskom sektoru.

Očekuje se da će Rockwool dodatno osnažiti poziciju na tržištu izolacijskih materijala zahvaljujući jedinstvenim proizvodima od kamene vune dvoslojne gustoće, koji imaju brojne prednosti u odnosu na tradicionalno prihvaćene.

Visković dolazi iz Holcima gdje je poslovni put započeo 2004. godine. Jedan od značajnijih projekata kojeg je vodio bila je izgradnja tvornice betona u industrijskoj zoni Kukuljanovo. Poziciju direktora prodaje i logistike mineralnih agregata preuzeo je tri godine kasnije. Istaknuti dio njegova rada u Holcimu bio je razvoj proizvodnih linija, namijenjenih za uporabu van građevinskog sektora; Vivacal®, Agrocal®  i Inducal®. Aktivno je sudjelovao i u procesima brandiranja mineralnih agregata u vrećama kao i njihov plasman na hrvatsko tržište.

---------------

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

---------------

Rockwool Grupa je vodeći svjetski proizvođač protupožarne, toplinske i zvučne izolacije od kamene vune. Grupa je osnovana 1909. u Hedehuseneu, u Danskoj, gdje se nalazi sjedište te centar za istraživanje i razvoj. Stoljetna tradicija i tehnološki sofisticiran proces proizvodnje jamče vrhunsku kvalitetu proizvoda i rješenja za izolaciju svih vrsta zgrada. Rockwool ima prodajne urede u 39 zemalja te 26 tvornica širom svijeta.