U Istri akreditiran laboratorij za beton i agregat

 

U Koromačnu je danas svečano otvoren akreditirani Laboratorij za beton i agregat. Nakon dvije godine sveobuhvatnih priprema i ulaganja u razvoj zaposlenika, opremu i procedure, Holcimov Laboratorij za beton i agregat dokazao je svoju spremnost, stručnost i neovisnost. Stoga im je Hrvatska akreditacijska agencija dodijelila akreditaciju za ispitivanja betona i agregata prema 12 međunarodnih metoda.

„Ova su ulaganja potaknuta našom željom da prevladamo krizu u hrvatskom građevinskom sektoru. Odlučili smo pokrenuti Centar za inovacije i projekte ulaganjem u 4 moderno opremljena laboratorija u kojima naš tim stručnjaka kroz individualni pristup projektima i inovacijama pruža dodanu vrijednost našim kupcima, izvođačima, arhitektima, projektantima i investitorima. Danas svečano obilježavamo akreditaciju Laboratorija za beton i agregat u koji smo uložili 1 milijun kuna. No, još puno veće ulaganje od opreme jest ulaganje u vrhunski tim stručnjaka, kojima zahvaljujem na entuzijazmu za učenjem i razvojem. Zajedno s angažmanom svih zaposlenika Holcima u Hrvatskoj naš Centar za inovacije i projekte uspio je postaviti stvaranje vrijednosti za kupca i inovacije na prvo mjesto unutar naše organizacije.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

„Betonom se bavim već 15 godina na području cijele Hrvatske i proveo sam kontrolu kvalitete više od 2 milijuna kubika betona. Stoga stojim iza neovisnosti, stručnosti i preciznosti ispitivanja koja radimo u Laboratoriju za agregat i beton. Akreditacijska agencija je to prepoznala pa naša usluga sad obuhvaća ispitivanja prema 12 metoda za beton i agregat. Tu nećemo stati, već pripremamo proširenje laboratorija i ulaganja u novu opremu za dodatna ispitivanja.“, rekao je Igor Bobić, voditelj Holcimovog Laboratorija za beton i agregat.

Proslavi povodom dobivanja akreditacije prisustvovale su građevinske tvrtke, tvornice betona, agregata i asfalta, Holcimovi dugogodišnji poslovni partneri. U sklopu događanja sudionici su posjetili i kamenolom tvrtke Beton Tomišić iz Žminja, koja trenutno isporučuje beton primjerice za Opću bolnicu u Puli, hotel Amarin u Rovinju i trgovački centar u Puli.

Srdačan pozdrav,
Holcim

 

* * * * * * *
Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja zapošljava 100.000 radnika u više od 90 zemalja diljem svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.
* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172.