Razmjena iskustava i ideja važan doprinos uspješnosti projekata - Udruge i škole na 6. Holcimovom Sajmu dobrih ideja

 


Na Holcimov ovogodišnji natječaj za sponzorstva pristiglo je više od 300 projekata, a udruge i škole čiji su projekti izabrani okupile su se jučer, na Dan planete Zemlje, na već 6. Sajmu dobrih ideja. Udruga domaćin bila je Eko Liburnija iz Rijeke, koja nas je ugostila u Vrbniku na Krku. Ukupno je 29 udruga i škola iz lokalnih zajednica u kojima Holcim posluje predstavilo svoje projekte te održalo edukativnu radionicu o etičkim načelima sponzoriranja.

Holcim Grupa zapošljava preko 90.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja. Kroz proces održivog razvoja i kroz svakodnevne poslovne odluke Holcim želi stvarati bitne razlike u kvaliteti života u zajednicama u kojima radi i u kojima žive njihovi radnici. Tu bitnu razliku u kvaliteti želi graditi i s partnerima u lokalnim zajednicama, te su i ove godine pozvali sve neprofitne organizacije, udruge i škole da na natječaj prijave svoje projekte.

Već tradicionalno na Dan planete zemlje okupljaju se udruge i škole čiji je projekte Holcim izabrao na natječaju, te jedni drugima predstavljaju projekte. Dodatno tome, ove je godine održana i radionica o načelima sponzoriranja s naglaskom na pitanje: kako Holcim dodatnim objašnjenjem svojeg Načela sponzoriranja može unaprijediti suradnju s udrugama i školama, a sve s ciljem jačanja civilnog društva. Radionicu je vodio i moderirao Žarko Horvat, direktor industrijske ekologije u Holcimu Hrvatska, naglasivši da su i Sajam dobrih ideja i radionica organizirani upravo na korist udruga. To je prilika da jedni druge savjetuju kako maksimizirati efikasnost i uspješnost projekata, a međusobno motiviranje i umrežavanje omogućuje postizanje sinergije među njima.

"U suradnju s udrugama i školama unosimo puno energije, znanja i iskustava. Želja nam je proširiti glas o puno pozitivnih aktivnosti kojima se udruge uspješno bave. Svrha Sajma dobrih ideja, koji je kao takav jedinstven u Hrvatskoj, je proširenje mreže korisnika dobrih projekata", naglasio je Horvat.Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 90.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
* * * * * * *
Komunikacije Holcima Hrvatska, Julija Škoro, telefon: 01 655 40 33, mobitel: 098 299 172julija.skoro@holcim.com (www.holcim.hr)