Predstavljeno izvješće o održivom razvoju tvrtke holcim u hrvatskoj

holcim: nastavljamo putem održivog razvoja!

 

„Naš put prema niskougljičnom razvoju“ naziv je Izvješća o održivom razvoju za 2012. godinu kojega je tvrtka Holcim danas predstavila u Zagrebu. Riječ je o petom po redu ovakvom izvješću, a ovogodišnje je izdanje dijelom posvećeno i natječaju za projekte održive gradnje Holcim Awards, otvorenom 1. srpnja ove godine.

„Izvješće o održivom razvoju za 2012. godinu zamislili smo kao naš doprinos raspravi o pripremi Strategije o niskougljičnom razvoju Republike Hrvatske“, uvodno je pojasnio Holcimov direktor industrijske ekologije Žarko Horvat, predstavljajući Izvješće.

Riječ je o 5. ovakvom izvješću tvrtke Holcim (Hrvatska) d.o.o., a izrađeno je uz promišljanje o svim dionicima tvrtke te temama i pitanjima od njihova interesa. Zanimljivo je da se u ovogodišnjem izdanju kao tema po prvi put pojavljuje poljoprivreda, budući da je Holcim svoj proizvodni portfolio proširio i proizvodima za tu granu gospodarstva.

Osim toga, Izvješće je dijelom posvećeno i aktualnom, 4. ciklusu globalnog natječaja za projekte održive gradnje Holcim Awards, koji je za prijave otvoren 1. srpnja, a to će ostati do 24. ožujka iduće godine. U Izvješću se nalaze kratki prikazi nekih od najzanimljivijih projekata iz prošlih ciklusa Natječaja.

„Vjerujem da ćete, čitajući Izvješće, sa zanimanjem pratiti kako je Holcim u Hrvatskoj od samih početaka jasno na putu izgradnje društva s niskim udjelom ugljika,suprotstavljajući se globalnom zatopljenju i klimatskim promjenama“, rekao je ovom prilikom predsjednik Holcima u Hrvatskoj Alan Šišinački.

Dodao je kako društveno odgovorno poslovanje nastoji odgovoriti na rizike iz poslovnog okruženja te da je pritom izuzetno važno ostvariti jednake uvjete za sve. „Nedopustivo je trpjeti bilo kakve anomalije, poput nelojalne tržišne utakmice, korupcije ili ostalih kršenja ljudskih prava“.

Izvješće pokriva razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2012., godine od izuzetne važnosti za Holcim. Naime, upravo je prošle godine obilježena 100. obljetnica ove tvrtke u svijetu, 100. obljetnica Holcimovog kamenoloma u Očuri kraj Lepoglave te 20. obljetnica postojanja Holcima u Hrvatskoj. Posebna pozornost posvećena je zaposlenicima te sigurnosti i zaštiti na radu, dva segmenta koja i u ovim gospodarski osjetljivim vremenima ostaju najveći Holcimov prioritet.

„Nastavit ćemo putem održivog razvoja jer danas postoje samo dva puta: put održivog ili put neodrživog poslovanja. Nema trećega!“, zaključio je Žarko Horvat

Izvještaj o održivom razvoju 2012.

Izvještaj o održivom razvoju 2012. - poster


Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih proizvođača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 70.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.


 

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Petra Švarc, 098 348 342, petra.svarc(at)holcim.com