Održan 4. Hrvatski forum o održivoj gradnji

 

Što je zapravo javni prostor? Je li on javna ili pak naša stvar, stvar svakoga od nas, naša briga, a ponekad i naš problem? Na tu se temu razgovaralo na 4. Hrvatskom forumu o održivoj gradnji, u subotu, 13. studenog na Građevinskom fakultetu u Zagrebu.

U subotu, 13. studenog, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike, te pod pokroviteljstvom MZOPUG-a, održan je 4. Hrvatski forum o održivoj gradnji. Na događanju je nastupilo 11 predavača, a osim njih, organizatori, Građevinski fakultet u Zagrebu i Holcim Hrvatska, omogućili su da i publika bude aktivan sudionik. Naime, u želji da potaknu sudjelovanje i izražavanje, ove su godine ponudili mogućnost da publika - kroz SMS i Twitter poruke - sudjeluje u sadržaju, što je pokazalo značajni doprinos novih tehnologija: više od 140 komentara, upućenih kroz SMS i Twitter poruke, dali su dinamiku, a osim toga omogućili su da neke teze i pitanja budu dostupni i izvan vremena i prostora samog foruma (svi su komentari i dalje vidljivi na www.twitter.com, uz pretraživanje kroz ključnu riječ: #odrzivagradnja).

Od predavača, na 4. Hrvatskom forumu o održivoj gradnji nastupili su: Vladimir Macura, arhitekt i dopredsjednik Društva za unapređenje romskih naselja Srbije, Bajro Bajrić, predsjednik hrvatske udruge Romi za Rome, Irena Đokić s Ekonomskog instituta u Zagrebu, Žarko Puhovski i Ognjen Čaldarović, oba profesori na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Sanja Gašparović, profesorica na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i njezina četiri studenta Nina Anić, Maja Francuz, Slaven Letica, Tina Galešić, te Vedrana Likan, potpredsjednica Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj.* * * * * * *
Za organizatore: Julija Škoro, telefon: 052 876 802, mobitel 098 299 172,
e-mail: julija.skoro@holcim.com (www.holcim.hr)