Načelnica primila Holcim povodom 90 godina tvornice

 

Načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein primila je danas predstavnike Holcima povodom 90 godina tvornice u Koromačnu. Čast da predstave Holcim imali su Dario Knapić, zaposlenik sa najdužim stažom od čak 41 godinu rada u tvornici, Mirko Prskalo, predsjednik Radničkog vijeća, Virna Višković Agušaj, direktorica tvornice i Alan Šišinački, predsjednik Uprave.

„Tvornica cementa u Koromačnu sa svojih 90 godina predstavlja temelj industrije u Istri. Čestitam vam što ste uspješnim poslovanjem očuvali proizvodnju te na taj način punih 90 godina doprinosili razvoju Općine Raša i Istarske županije. Taj uspjeh očuvanja radnih mjesta posebno cijenim zbog toga što se u Raši veliki dio industrije nije uspio održati na tržištu. Upravo iz tog iskustva znamo da je za dobru kvalitetu života uz stvaranje novih radnih mjesta potrebno očuvati i postojeća te mogu reći da aktivno radim na ispunjavanju ciljeva gospodarskog razvoja. Sigurna sam da će Holcim svojim vrijednostima i načinom poslovanja i u budućnosti nastaviti doprinositi razvoju Općine i privlačenju drugih investitora.“, rekla je Glorija Paliska Bolterstein, načelnica Općine Raša.

„Ponosan sam što smo uspjeli održati proizvodnju punih 90 godina, što Holcim još uvijek spominju kao jedan od najboljih primjera privatizacije, što poslujemo otvoreno prema lokalnoj zajednici i što su u proteklih 90 godina od naših proizvoda izgrađene škole, bolnice, mostovi i obiteljske kuće oko nas. Posebno su zahtjevne bile protekle tri godine, kad smo kroz Plan „2015 Plus“ motivirali sve zaposlenike da nakon pet godina gubitaka, ponovno počnemo pozitivno poslovati. Ključna inicijativa bila je fokus na stvaranje dodane vrijednosti našim kupcima, zbog čega smo osnovali Centar za inovacije i projekte. Tako smo u protekle dvije godine na tržište stavili pet novih proizvoda i izgradili dvije galerije betona. S obzirom da su projektanti, arhitekti i direktni kupci prepoznali ovu vrijednost, siguran sam da će Holcim i u budućnosti biti predvodnik novih ideja u građevinarstvu.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

„Naši zaposlenici su zapravo motor i snaga koja omogućava Holcimov uspjeh, a posebno mi je zadovoljstvo što su od cementa kojeg proizvodimo izgrađena cijela Raša, most na Mirni i brojni druge građevine. Imamo puno zanimljivih radnih mjesta i priča o uspješnom razvoju karijere naših zaposlenika. Zato smo odlučili na Dan otvorenih vrata povodom 90 godina tvornice učenicima pokazati tu raznolikost i zanimljivost radnih mjesta na Labinštini koja im omogućava da se nakon školovanja vrate i ovdje pronađu svoj profesionalni uspjeh. Kvalitetna radna snaga ključna je za gospodarski razvoj u sljedećih 90 godina stoga od srca zahvaljujem svim zaposlenicima, njihovim obiteljima, partnerima i lokalnoj zajednici na dosadašnjoj i budućoj suradnji.“, rekla je Virna Višković Agušaj, direktorica tvornice u Koromačnu.

Inače, Tvornicu cementa u Koromačnu osnovalo je 1926. godine društvo Giuseppe Conigliaro S.P.E.M.A. iz Palerma. Danas osim tvornice u Koromačnu, Holcim u Hrvatskoj ima još 9 proizvodnih i distribucijskih lokacija u 6 županija.

90 godina tvornice Holcim će proslaviti u petak, 6. svibnja tijekom Dana otvorenih vrata. Ujutro je organiziran program za učenike osnovnih i srednjih škola „Daj ruku da pronađem pravo zanimanje“ u kojem će zanimljiva radna mjesta predstaviti Holcim, Murexin, Rockwool i TE Plomin, a edukativne mogućnosti SŠ Mate Blažine, Politehnika i Fakultet ekonomije i turizma iz Pule te Rudarsko geološko naftni fakultet iz Zagreba. Poslijepodne su pozvani svi Holcimovi zaposlenici sa obiteljima te stanovnici lokalne zajednice. Uz brojne partnere pripremljen je bogat program na temu zdravlja i sigurnosti. Postavljena je izložba „90 90“ sa starim fotografijama iz povijesti te vizijama osnovnoškolaca o tome kako će tvornica izgledati za 90 godina. Tradicionalno u Koromačnu se jede maneštra s koromačem, a navečer se uz Šajetu može i zaplesati.


Srdačan pozdrav,
Holcim

* * * * * * *
Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja zapošljava 115.000 radnika u više od 90 zemalja diljem svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.
* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172