Košćak iz Holcima prelazi u Cestu Varaždin

 

Holcimov direktor agregata i transportnih betona, Siniša Košćak, od 1. ožujka 2012. prelazi u Cestu Varaždin, na mjesto predsjednika Uprave.

Tom prilikom su, na susretu s novinarima u Varaždinu, s jedne su strane predstavljeni ključni Holcimovi rezultati, od kad je Košćak 2006. nakon kupnje kamenoloma u Očuri prešao u Holcim, te izazovi koji pred njim stoje u Cesti Varaždin.

Ekološki standardi, inovativan razvoj proizvoda, te suradnja s lokalnom zajednicom istaknuti su kao bitni pomaci ostvareni u proteklih šest godina. Košćak je uspio iskoristiti međunarodna iskustva i standarde unutar Holcim Grupe, te zaposlenike motivirati da odu i korak dalje. Značajni doprinos dao je i kroz poticanje zaposlenika na usmjerenost prema kupcu, razvoj novih proizvoda, te troškovno vodstvo, odnosno stalno povećanje efikasnosti.

Prelaskom u Cestu Varaždin Košćak će organizaciju fokusirati na tržište, koristeći dugogodišnje znanje kako zaposlenika u Hrvatskoj tako i međunarodno znanje grupe Colas. Jedno o područja rada bit će razvoj novih proizvoda, baziran na postojećim prirodnim resursima te novim tehnologijama za reciklažu građevinskih materijala. Da bi se u ovom trenutku nedostatka građevinskih investicija zaposlili svi resursi, očekuje se izlazak Ceste Varaždin na regionalna tržišta u sinergiji s ostalim članicama Colas grupe.

Košćak je diplomirani inženjer rudarstva, koji je stekao 20 godina iskustva u kamenolomu u Očuri, najprije u tvrtki IGM Lepoglava, a nakon kupnje kamenoloma od veljače 2006. i u Holcimu. Tijekom rada u Holcimu završio je MBA u poslovnoj školi u Bledu, te edukacije o menadžmentu i vodstvu u švicarskoj poslovnoj školi IMD u Lausanni. U Holcimu je bio direktor segmenta agregata i transportnih betona, odnosno predsjednik Uprave u dvije istoimene tvrtke, Holcim mineralni agregati, jedne sa sjedištem u Lepoglavi, druge u Nedešćini.

* * * * * * *
Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja. Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.

* * * * * * *
Cesta Varaždin d.d. jedna je od vodećih tvrtki u hrvatskoj niskogradnji. Od utemeljenja 1962. godine pa do danas, kad je u sastavu svjetske grupacije Colas, Cesta je na stalnom putu razvoja. Specijaliziravši se za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje autocesta, državnih, županijskih i lokalnih prometnica te prometnih površina u sklopu industrijskih, trgovačkih, sportskih, rekreacijskih i turističkih objekata, Cesta je do danas zadržala poziciju jednog od lidera hrvatske niskogradnje.