Holcimov dan otvorenih vrata u kukuljanovu

 

Na ovogodišnjem Danu otvorenih vrata Holcim je u svojoj tvornici betona u Kukuljanovu kraj Rijeke ugostio studente 2. i 3. godine Građevinskog fakulteta iz Rijeke. Dan je protekao uz slogan "Nosi se crveno!"

Budući da je Holcim nedavno postao ponosni nositelj znaka Hrvatske kvalitete za dvije linije svojih proizvoda (Holcim Ekspert®, Holcim Majstor®, Holcim Primus® i Holcim® Protektor® cement te Holcim Agrocal® i Holcim Vivacal®), ovaj je Dan otvorenih vrata bio posvećen upravo tom značajnom priznanju i odvijao se u znaku crvene boje - boje Hrvatske kvalitete, uz slogan "Nosi se crveno!"

Studente i njihove profesore u ime Holcima su pozdravili direktor segmenta betona, Siniša Dimitrijević i voditelj betonare Silvio Ugrin te su ih poveli u razgledavanje tvornice i upoznali ih s procesom proizvodnje. Zaseban dio programa bio je posvećen prezentaciji kontrole kvalitete proizvoda kojoj se u Holcimu pridaje posebna pozornost, i to u sva tri segmenta njegova poslovanja - cementu, betonima i agregatima.

Nakon dijela vezanog uz proizvodnju i tehnologiju, studenti su se upoznali s Holcimom kao mogućim budućim poslodavcem te su saznali kako i gdje Holcim posluje u svijetu.

Svi su posjetitelji dobili i prigodni poklon: drvenu slagalicu koja podsjeća na početke i korijene gradnje, kada je drvo bilo jedini dostupan građevinski materijal.