Holcim ponovno lider u održivosti

 

Zagreb


Prema najnovijim rezultatima Dow Jones Sustainability Index-a (Dow Jones indeks održivosti) Holcim je još jednom proglašen "liderom u industriji".

Prema najnovijim rezultatima Dow Jones Sustainability Index-a (Dow Jones indeks održivosti) Holcim je još jednom proglašen "liderom u industriji". Treću godinu za redom, Grupa aktivna u više od 70 zemalja, proglašena je poduzećem s najboljim rezultatima prema konceptu održivosti u industriji građevnog materijala. Holcim je u Dow Jones Sustainability World Index i u Dow Jones STOXX Sustainability Index uključen već pet godina.
Ovo priznanje pokazuje da Holcim zadovoljava visoke kriterije koji se očekuju od globalnih tvrtki. Postignuće je temeljeno na daljnjem jačanju obveze prema održivom razvoju, koja je dosljedno uključena u strategiju Grupe. Osim toga, rezultati procjene potvrđuju da Holcim uspješno rješava pitanja održivosti ključna za industriju građevinskih materijala. Između ostalog, najviše su ocjene dobili Holcimova strategija recikliranja i energetske efikasnosti, dijalog sa svim zainteresiranim stranama, nastojanja u zaštiti na radu i razvoj ljudskih potencijala.I Holcim Hrvatska daje svoj doprinos ostvarenju strategije grupe, odnosno poslovanju prema konceptu održivog razvoja, o čemu govore i brojna priznanja. Tako je prošli tjedan zaposlenica Holcima, Vesna Šumberac, od Udruge za promicanje zaštite ljudi u radnoj i životnoj okolini dobila godišnju povelju za iznimni doprinos.
Nadalje, ove je godine Holcim u Hrvatskoj u istraživanju portala MojPosao proglašen najboljim poslodavcem među velikim tvrtkama u Hrvatskoj, od udruge Donacije.info dobili su nagradu za najbolji program doniranja, a u srpnju su predstavili i svoje drugo Izvješće o održivom razvoju. Pokrenut 1999. godine Dow Jones Sustainability Index prvi je globalni indeks za praćenje i ocjenjivanje vodećih tvrtki koje posluju prema konceptu održivog razvoja:
 Dow Jones Sustainability World Index obuhvaća 10 od 2500 najvećih svjetskih tvrtki,
 Dow Jones STOXX Sustainability Index uključuje 20 tvrtki koje su najbolje plasirane prema Dow Jones STOXX 600 indeksu.

Analiza se temelji na godišnjoj procjeni općih i za industriju specifičnih kriterija održivosti, a provodi ju SAM Grupa.Dodatne informacije na:
 Detaljna procjena Holcima: www.holcim.com/sustainable
 Više informacija o indeksima: www.sustainability-indexes.com

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 90.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

* * * * * * *
Komunikacije Holcima Hrvatska, Julija Škoro, telefon: 01 655 40 33, mobitel: 098 299 172julija.skoro@holcim.com (www.holcim.hr)