Holcim ostvario pozitivnu operativnu dobit: prvi put nakon 2009.

Zahvaljujući brojnim inicijativama Plana „2015 Plus“ Holcimovi radnici su ove godine, prvi put nakon 2009. godine, uspjeli u prva tri mjeseca ostvariti pozitivnu operativnu dobit.

U prva tri mjeseca ove godine Holcim je aktivnostima tima prodaje i Centra za inovacije i projekte ostvario veću prodaju u odnosu na plan, te povećao prihod za 10 . Međutim, teška situacija na tržištu graditeljstva i dalje je primjetna, tako da je taj ostvareni rezultat još uvijek 3,5 milijuna kn manji od prihoda ostvarenog 2014. godine. Inicijative za smanjenje troškova i dalje se aktivno provode, te je postignut planirani rezultat na svim razinama. Također, nakon prošlogodišnjih 8,5 milijuna kn, Holcim je trošak administracije i procesa podrške u prva tri mjeseca ove godine dodatno smanjio za 600.000 kn u odnosu na 2014. godinu.

Tim za naplatu potraživanja, kojeg je Holcim osnovao prošle godine kako bi povećao odgovornost i disciplinu, u prva je tri mjeseca uspio naplatiti 1 milijun kn otpisanih potraživanja. Osim toga, novim procedurama znatno je poboljšana i struktura potraživanja: krajem 2013. godine potraživanja starija od 90 dana iznosila su 14,6 milijuna kn, krajem 2014. godine smanjena su na 3,3 milijuna kn, a sad iznose 2 milijuna kn, s ciljem da do kraja 2015. godine niti jedno potraživanje ne bude starije od 90 dana.

„Naš uspjeh u ispunjavanju inicijativa Plana „2015 Plus“ daje nam dodatnu pozitivnu energiju. Međutim, još uvijek je zbog tržišta neizvjesno da li će Holcim u Hrvatskoj do kraja godine ostvariti pozitivan rezultat. Ipak, aktivnosti Holcimovog Centra za inovacije i projekte, prodaja koju smo ostvarili u travnju pokazuje nam da smo na dobrom putu, kao i najave projekata naših kupaca. Srdačno zahvaljujem cijelom timu, svim Holcimovim radnicima na svim lokacijama u Hrvatskoj, te svim Holcimovim kupcima, partnerima. U nastavku godine, da bismo pokazali kako dosadašnji rezultat nije slučajan, važno je uložiti daljnji trud, istovremeno u analizu troškova koji se mogu dalje smanjiti, tako i u povećanje prihoda.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

Komunikacije

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 70.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@holcim.com, 098 299 172