Holcim održao Građanski sat u Plovaniji

 

Sukladno svojem opredjeljenju za aktivnu suradnju i otvorenu komunikaciju s lokalnom zajednicom, Holcim je u utorak, 13.11. 2012. održao još jedan u nizu svojih susreta s građanima - Građanski sat, u svojem kamenolomu u Plovaniji.

Jučerašnjem susretu nazočila su dva mještana Plovanije, a u ime Holcima pozdravili su ih predsjednik Uprave Mario Grassl, predsjednik Uprave tvrtke Holcim mineralni agregati d.o.o. Zdravko Nikolić, Holcimov direktor industrijske ekologije Žarko Horvat te operativni voditelj u agregatima Ivan Slavić.

Predsjednik Uprave tvrtke Holcim mineralni agregati d.o.o. Zdravko Nikolić, upitao je mještane koji je glavni razlog zbog kojega se protive radu kamenoloma, a odgovor kojega je dobio bio je vrlo kratak: miniranje i prašina. „Iako su miniranja puno slabija nego u vremenu kada je kamenolom bio u vlasništvu tvrtke Plovanija kamen d.o.o., još uvijek se osjeća podrhtavanje u kućama“, rekli su mještani te dodali kako na obližnjim stambenim objektima ima i oštećenja te su pozvali Holcimovce da izađu na teren i izvide situaciju. Holcim je obećao da će to i učiniti.

„Kako riješiti prašinu koja dolazi iz kamenoloma?“- bilo je još jedno od pitanja slične tematike, na koje je odgovorio operativni voditelj u agregatima Ivan Slavić: „Pratimo emisiju prašine putem vanjske ustanove (Hrvatski zavod za javno zdravstvo) i prema njihovim je mjerenjima emisija prašine znatno ispod dozvoljenih granica. Imamo sustav za otprašivanje i stroj za čišćenje cesta, međutim, prašinu koja nastaje prilikom miniranja, nažalost, nismo u mogućnosti suzbiti“, rekao je Slavić.

Mještane je zanimalo i ima li Holcim sve potrebne dozvole za rad, na što je također odgovorio Ivan Slavić: „ Holcim posjeduje sve potrebne dozvole za rad kamenoloma, koncesiju i ugovor o služnosti do 2016. Godine, s mogućnošću produljenja, a sve navedene dozvole bile su predočene na posljednjem Građanskom satu“, podsjetio je.

„Mi nismo protiv Holcima, Holcim je prvi koji nas je kontaktirao i pozvao na razgovor“, naglasili su mještani i dodali kako je suradnja s lokalnom zajednicom za svaku pohvalu: „seizmografi se postavljaju tamo gdje mi želimo, a utvrđeno je i da su podrhtavanja ispod dozvoljenih granica“, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Kaštel Ivan Đurin.

„Zadovoljavamo sve uvjete za rad, imamo sve potrebne dozvole i želimo ovdje raditi i dalje i imati dobre odnose sa susjedima, čuti i vaše probleme“, rekao je predsjednik Uprave tvrtke Holcim mineralni agregati d.o.o. Zdravko Nikolić te je dodao da je bitno da lokalna zajednica prepoznaje da je Holcim uvijek spreman za dijalog te da kroz razgovor pokušava riješiti eventualne probleme.
U tom kontekstu, Holcimovci su potvrdili da će rado nazočiti idućem sastanku Mjesnog odbora Kaštel.

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.
* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Petra Švarc, 098 348 342, petra.svarc@holcim.com