Holcim objavio natječaj za sponzorstva

 

Holcim je objavio natječaj za sponzorstva, koji se ove godine odnosi na zaštitu ljudskih prava, a otvoren je do 30. svibnja 2011.

Nakon što je dvije godine kroz godišnji natječaj za sponzorstva poticao borbu protiv korupcije, Holcim je ove godine natječaj u potpunosti posvetio zaštiti ljudskih prava. O ljudskim pravima znamo sve. Ili se sve zna. Nije isto. Međutim, važnije je znati – koliko živimo ljudska prava?

Golemi je broj nezaposlenih u Hrvatskoj. Golemi je broj onih koji su zaposleni, rade ili barem dolaze na posao, ali ne primaju plaću. Ti ljudi, zajedno sa svojim obiteljima, žive svakodnevno svoju dramu prepunu neizvjesnosti, nesigurnosti i straha. Netko se ružno poigrava njihovim pravima. Netko na ružan način odlučuje o njihovoj budućnosti.

Svakom od nas pojedinačno ne smiju biti strane ove činjenice. Svatko od nas ima dužnost, građansku i ljudsku, zaštiti ljudska prava. Svatko od nas vrijedan je odnosa dostojnog čovjeka. Mi to prepoznajemo i želimo dati svoj doprinos.

Fond natječaja je 250.000 kuna, otvoren je do 30. svibnja, a sve upute i obrasci nalaze se na www.holcim.hr. Rezultati natječaja bit će objavljeni na Holcimovoj web stranici 15. lipnja 2011.

---------------

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava većinske udjele u sedamdesetak zemalja svijeta, a svoje cjelokupno poslovanje temelji na načelima održivog razvoja.