Holcim nabavlja 7 defibrilatora

 

18. Građanski sat održan je jučer, 8. prosinca, u Koromačnu, na koji je Holcim pozvao sve stanovnike lokalne zajednice kako bi nastavili dijalog o temama od zajedničkog interesa. Između ostalog, Holcim je najavio nabavku 7 defibrilatora i osposobljavanje Holcimovih zaposlenika u suradnji sa Crvenim križem.

Na početku Građanskog sata, koji se održava već 13 godina, Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj, obavijestio je stanovnike lokalne zajednice o rezultatima poslovanja od zadnjeg susreta u srpnju ove godine. Govoreći o brojnim aktivnostima i trudu svih Holcimovih zaposlenika, zaključio je da je ostvareno značajno poboljšanje u odnosu na prošlu godinu, a ovisno o još nekoliko projekata, realno je da će Holcim i ove godine ostvariti plan.


„Na Građanskom satu prije godinu dana zajedno smo dogovorili konkretne projekte ulaganja u lokalnu zajednicu u iznosu od 1 milijun kn. Obećanje je održano i u suradnji sa Općinom Raša ove je godine napravljen prvi dio. Započeli smo uređenje plaže i šetnice u Koromačnu, prošireno je parkiralište na ulazu u Koromačno, napravljen nogostup u Viškovićima i izgrađeno novo izvlačilište za barke u Koromačnu, platili smo dvije autobusne linije tijekom ljetnih školskih praznika.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima.


„Hvala Alanu i upravi Holcima na odličnoj suradnji sa mještanima i sa klubom NK Cement. Vidi se briga i nastojanje Holcima da pomogne koliko su u mogućnosti. Sve odluke koje smo donijeli na satu građana ostvarene su ili su pri kraju. Nadam se da će zalaganje Holcima da pomogne mještanima i klubovima i dalje ostati u ovim okvirima. Građanski sat je jedno predivno druženje, osjećam kao da smo jedna velika obitelj i moja želja je da se tako i dalje nastavi.“, rekla je Mirjana Peruško, mještanka Stanišovi i motivator kluba NK Cement.


Glorija Paliska Bolterstein, načelnica Općine Raša, uključila se u razgovor tijekom Građanskog sata, detaljno obavijestila prisutne o trenutnim aktivnostima i budućim ulaganjima te odgovorila na brojna pitanja.


Nadalje, Holcim je stanovnike Koromačna obavijestio o odluci da za 7 Holcimovih lokacija nabave 7 defibrilatora. Prvi defibrilator do kraja ove godine dolazi u Koromačno i bit će prijavljen u mrežu automatskih vanjskih defibrilatora Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu na kojoj je vidljivo da istočna obala Istre uopće nije pokrivena. Zdravlje i sigurnost Holcimov su prioritet te stoga kontinuirano ulažu u povećanje standarda. Crveni križ Grada Labina održat će se osposobljavanje 10 Holcimovih zaposlenika za upotrebu vještina potrebnih za provođenje osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu defibrilatora, koji će biti na raspolaganju i svim stanovnicima Koromačna.


U skladu sa blagdanskim raspoloženjem, nakon pet godina pauze, Holcim će u subotu, 17. prosinca za djecu zaposlenika i lokalne zajednice u Koromačnu ponovno organizirati božićnu predstavu, a Djed Mraz će svoj djeci donijeti poklone.


Srdačan pozdrav,


Holcim

* * * * * * *
Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja zapošljava 100.000 radnika u više od 90 zemalja diljem svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.
* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172