Holcim donirao 123.000 kn Općini Raša i 60.000 kn Općini Sveta Nedelja

 

Holcim je Općini Sveta Nedelja donirao 60.000 kn za održavanje lokalne ceste kod kamenoloma u Šumberu, a Općini Raša 123.000 kn za popravak zgrade pošte i liječničke ambulante.

Holcim i Županijska uprava za ceste Istarske županije kao ugovarači i Istarske ceste kao izvoditelj, potpisali su ugovor o sufinanciranju radova održavanja na 300 metara lokalne ceste LC 50123, kod kamenoloma u Šumberu. Ukupna vrijednost radova je 306.000 kn, od čega će ŽUC sufinancirati 246.000 kn, a Holcim mineralni agregati 60.000 kn. Početak radova predviđen je u ponedjeljak 25. srpnja, a planirani završetak u petak, 30. srpnja.

Istovremeno, Općina Raša je pokrenula obnovu zgrade u Koromačnu u kojoj se nalazi ured pošte i liječnička ambulanta. Holcim je za tu namjenu donirao 123.000 kn. Radovi su u tijeku i trajat će 10. kolovoza.

Mario Grassl, predsjednik Uprave Holcima Hrvaska, izjavio je: „Unatoč činjenici da zbog situacije na tržištu već drugu godinu zaredom poslujemo s gubitkom, drago nam je da možemo dati kratkoročni doprinos kvaliteti života lokalne zajednice. Međutim, upravo ovakve situacije u kojima je potrebno korigirati neadekvatan sustav, pokazuju ispravnost Holcimovih nastojanja da kroz sponzorstva doprinosimo dugoročnom razvoju civilnog sektora koji će zahtijevati promjenu odnosa javnih institucija prema građanstvu“.

Drago nam je da tvrtka De Conte d.o.o. radove izvodi s betonom u kojem su umiješani Holcim Ekspert i agregat iz Holcimovog kamenoloma u Šumberu!


* * * * * * *

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, 052 876 802, 098 299 172