Dow Jones indeks održivosti - Holcim ponovo lider u održivosti

 


Prema najnovijim rezultatima Dow Jones Sustainability Index-a (Dow Jones indeks održivosti), Holcim Grupa četvrtu je godinu zaredom proglašena "liderom u industriji" te je tako dobila priznanje za najbolje rezultate u održivosti u industriji građevinskih materijala na svijetu.

Ovim se priznanjem nagrađuje Holcimova stalna posvećenost održivom razvoju, a ono je i poticaj daljnjem jačanju tako usmjerenog poslovanja. Posebno dobro ocijenjena je Holcimova strategija recikliranja, dijalog sa svim dionicima, kao i nastojanja u razvoju ljudskih potencijala.

I Holcim Hrvatska daje svoj doprinos poslovanju prema načelima održivog razvoja: tako je na primjer i ove godine Holcim u Hrvatskoj uvršten među deset najboljih poslodavaca prema rezultatima istraživanja portala MojPosao.

Pokrenut 1999., Dow Jones Sustainability Index prvi je globalni indeks kojim se ocjenjuju vodeće svjetske tvrtke koje svoje poslovanje temelje na održivom razvoju. Dow Jones Sustainability World Index obuhvaća 10 posto od 2500 najvećih svjetskih tvrtki, aDow Jones STOXX Sustainability Index uključuje 20 posto tvrtki koje su najbolje plasirane prema Dow Jones STOXX 600 indeksu.

Holcim je u Dow Jones Sustainability World Index i u Dow Jones STOXX Sustainability Index uključen već šest godina.Analiza se temelji na godišnjoj procjeni općih i za industriju specifičnih kriterija održivosti, a provodi je SAM Grupa. Dodatne informacije na:
• Detaljna procjena Holcima: www.holcim.com/sustainable
• Više informacija o indeksima: www.sustainability-indexes.com

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 90.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska, Petra Martić, telefon: 01 655 40 33, mobitel: 098 348 342, e-mail: petra.martic@holcim.com (www.holcim.hr)