Dan otvorenih vrata… o ljudskim potencijalima

 

U Koromačnu je danas održan Dan otvorenih vrata na temu ljudskih potencijala. Za više od 500 posjetitelja održane su radionice za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente, tvrtka Selectio uručila je Holcimu Certifikat Poslodavac Partner, a obilježen je i odlazak u mirovinu tehničkog direktora Jadranka Garilovića.

Stanovnike lokalne zajednice i sve zainteresirane željeli bismo upoznati s našom tvornicom, tehnologijom, projektima, novostima… Stoga Holcim u tvornici cementa u Koromačnu Dan otvorenih vrata organizira već šesnaestu godinu. Ove godine tema su ljudi koji sve to omogućuju - naši zaposlenici. Veliki dio njih svoj je radni vijek posvetio Holcimu i na tome im želimo zahvaliti. Naime, svatko od 177 Holcimovih radnika u Koromačnu svakim danom, svojim radom, energijom i voljom doprinose radu naše tvrtke. Na Danu otvorenih vrata predstavili smo posjetiteljima neke od njih, poslove koje obavljaju, vještine koje zahtijeva njihovo radno mjesto, te konačni rezultat našeg rada - projekte Holcimovih kupaca.

U sklopu Dana otvorenih vrata član Uprave tvrtke Selectio, Aleksandar Zemunić, predao je predsjedniku Uprave Holcima Hrvatska, Mariu Grasslu, Certifikat Poslodavac Partner - za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat se dodjeljuje organizacijama koje zadovoljavaju definirane standarde kvalitete.

S posjetiteljima smo obilježili i odlazak u mirovinu tehničkog direktora Jadranka Garilovića. U tadašnjoj Tvornici cementa Koromačno zaposlio se 1982. kao procesni inženjer, 1987. postao je šef proizvodnje, a nakon privatizacije 1992. odabran je za tehničkog direktora tvornice cementa. Danas je s posjetiteljima podijelio svoj osvrt na rad u tvornici, te uspomene koje nosi sa sobom. Holcim mu srdačno zahvaljuje što je uspješno vodio uvođenje ISO certifikata 9001, 14001 i OHSAS 18001, cjelokupnu rekonstrukciju tvornice vrijednu oko 200 milijuna kuna, izgradnju nova četiri silosa cementa, uvođenje novog mlina cementa vrijednog 130 milijuna kuna s kojim je značajno unaprijeđena energetska učinkovitost, te prilagođavanje asortimana proizvoda tržišnim zahtjevima uvođenjem pet vrsta cemenata.

Za učenike i studente Holcimovi su zaposlenici održali tri radionice. Direktorica ljudskih potencijala Gorana Sandrić održala je srednjoškolcima građevinsko tehničke škole iz Rijeke i sedmašima osnovne škole iz Raše radionicu profesionalne orijentacije “A što nakon srednje škole?“. Jasmina Puškarić, suradnica za odabir i razvoj kadrova, održala je za zagrebačke studente Građevinskog, te Kemijsko tehnološkog fakulteta radionicu o selekcijskom postupku pod nazivom „Kako to izgleda s druge strane?“. Učenici trećeg razreda osnovnih škola iz Labina zajedno su s kolegicama iz marketinga, Danijelom Filipović i Barbarom Rojnić, u sklopu likovne radionice "Što ću biti kad odrastem?" izradili vremensku kapsulu pod nazivom „Ljudski potencijali 2020.“.