Bolje šljem na glavi nego glava u torbi

 

Povodom Svjetskog dana zaštite na radu Holcim je za svoje kupce pripremio majice koje na zanimljiv i pomaknut način potiču građevinare da stalno razmišljaju o svojoj sigurnosti. Majice s porukama “Bolje šljem na glavi, nego glava u torbi”, te “Bolje 1 zgoda, nego 7 nezgoda” trebale bi promaknuti sigurnost na radu u modni hit.

Rad na siguran način novi modni hit

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu prošle je godine u građevini ozlijeđena 1.181 osoba. Od toga je čak 98 građevinara bilo educirano za rad na siguran način! Način ponašanja u kojem znamo kako treba raditi, a to ne primjenjujemo nije prihvatljiv.

Holcim već godinama sustavno među zaposlenicima i kooperantima potiče stav - bez ozljeda na radu – koji uključuje brojne edukacije, procedure, počevši od ključnih pravila kojih se svi moraju pridržavati. Između ostalog i svaki Holcimov zaposlenik, bilo u proizvodnji ili uredima, kao jedan od svojih ciljeva za ostvarenje osobnog bonusa krajem godine ima zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. Od prošle godine Holcim želi svijest o radu na siguran način proširiti i prema kupcima, a tematske majice su jedna od aktivnosti.

Vizualno rješenje i poruke potpisuje agencija I to nije sve. Uz majice Holcim je pripremio i podsjetnik s preporukama kako radno mjesto učiniti sigurnijim. Holcim u svijetu ove godine slavi 100 godina, na neki način zaštita zdravlja i sigurnost na radu ključna je da i svatko od nas doživi stotu.

------------------------------------------------

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.

* * * * * * *

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, 052 876 802, 098 299 172, julija.skoro(at)holcim.com