Holcimu dodijeljeno priznanje za doprinos kampanji „STOP ozljedama na radu“

 

 

Zavod za unapređivanje zaštite na radu 22. listopada dodijelio je 8 priznanja za rezultate postignute u okviru prve Nacionalne kampanje „STOP ozljedama na radu“. Dobitnici priznanja su AD Plastik, Cemex, DS Smith Plastics Karlovac, HEP, Holcim, INA, Rockwool i Uriho.

 

Kampanja je pokrenuta u listopadu 2016. godine s ciljem unaprjeđenja prevencije rizika na radu, informiranja, educiranja i motiviranja svih ključnih dionika za učinkovitiju provedbu mjera zaštite na radu. U kampanji vrednovani su ostvareni učinci promicanja zaštite na radu, postignuti rezultati u smanjivanju broja ozljeda na radu i unapređivanju zaštite na radu, te za uvođenje i primjenu dobre prakse kojom se pridonosi očuvanju sigurnosti i zdravlja zaposlenih.

 

Priznanja su dodijeljena u okviru programa obilježavanja Europskog tjedna zaštite na radu na konferenciji „Zaštita na radu – jučer, danas, sutra“ u Zagrebu.

 

“Malo je reći da smo preponosni što se među tih 8 tvrtki našao i Holcim, na svim našim lokacijama razvijamo kulturu stalnog unaprjeđenja sustava zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, uporno radimo i provodimo razvoj kompetencija. Spajanjem u LafargeHolcim Grupu sustav zaštite zdravlja i sigurnosti na radu podigli smo na još jednu veću razinu, detaljnije se radi na prepoznavanju opasnosti i provedbi procjene rizika. Svi radnici su na vrijeme informirani o promjenama koje utječu na sigurnost u radnom okruženju. Očekuje se da prije početka radnog zadatka zaposlenici provedu postupak prepoznavanja opasnosti i procjene rizika te da predlažu akcije kako bi naša radna mjesta bila sigurnija za rad.”, rekao je Sebastian Milotić, stručnjak zaštite na radu.

 

“Samo za vrijeme remonta, kroz našu tvornicu cementa prođe i do 150 vanjskih izvođača radova, a kroz godinu uz razne poslove održavanja, ta je brojka i puno veća. Sa svima prolazimo naša pravila vezana na sustav zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, a za svaku aktivnost provodi se analiza radnog zadatka. Pokazalo se da je veliki broj njih već upoznat za Holcimovim sustavom i zna kako imamo detaljne procedure i zahtjeve za rad na siguran način u svrhu izbjegavanja nastanka potencijalnih opasnosti i ozljeda na radu te se pridržavaju istih.”, rekao je Krešimir Čuturilo, voditelj održavanja u tvornici cementa