Holcim donirao 500.000 kn za bolnicu u Sisku

 

Objava za medije

 

Ovaj je tjedan Holcim, proizvođač građevinskih materijala i rješenja, uplatio donaciju od pola milijuna kuna za Opću bolnicu „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. Za tu su se donaciju udružili proizvođači cementa, betona i agregata iz 5 država: Holcim u Hrvatskoj te Lafarge iz Mađarske, Češke, Slovenije i Austrije. Donacija će biti iskorištena za obnovu zgrade kirurgije koja je stradala u potresu.

„U zgradi kirurgije nalaze se stacionar, jednodnevna kirurgija i dnevna bolnica, kao i čak 13 različitih specijalističkih ambulanti. Ovu donaciju koristit ćemo za hitnu sanaciju nekonstruktivnih elemenata zgrade, kao što su npr. operativne sale, jedinica intezivnog liječenja, odjeli urologije, vaskularne kirurgije, abdominalna kirurgija, traumatologija i ortopedija, ambulante u poliklinici), koji su nažalost stradali tijekom potresa. Obnova je hitna jer sve ambulante ove zgrade godišnje koristi oko 63.000 pacijenata.“, rekao je Tomislav Dujmenović, ravnatelj bolnice.

„Kao proizvođač građevinskih materijala odmah smo se krajem prosinca uključili u pomoć stradalima u potresu: Crvenom križu donirali smo 50.000 kn za pomoć u hrani i ostalim potrepštinama. Od siječnja ove godine smo preko našeg partnera, skladišta građevinskog materijala EXCO Sisak, fizičkim osobama donirali 152 tone uvrećanog cementaza obnovu kuća i gospodarskih objekata, što ćemo nastaviti i dalje. Osim toga, ponosni smo što su se sad u ovu donaciju uključili i naši kolege iz Mađarske, Češke, Slovenije i Austrije, da zajedno možemo realizirati ovu donaciju od 500.000 kn za obnovu bolnice. Naravno, u nadi da će sve nas zdravlje služiti i da će se ambulante kirurgije koristiti za pravovremeno očuvanje zdravlja.“, rekla je Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima Hrvatska.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srdačan pozdrav,

Holcim (Hrvatska) d.o.o.

 

* * * * * *

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, u Hrvatskoj poslujemo na 11 lokacija u 6 županija i zapošljavamo 280 radnika.

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@holcim.com, 098 299 172