Četiri žene predstavile svjetlo iz betona

 

Fotografija: Tonči Hrastić

 

Na sajmu namještaja Design District u Rovinju četiri snažne žene predstavile su u petak novost na hrvatskom tržištu - rasvjetu od betona. Danica Jelenić, Loredana Jurman Papišta, Virna Višković Agušaj i Katja Sošić, direktorice četiri hrvatske tvrtke, u proteklih su nekoliko mjeseci istraživale spoj betona i rasvjete.

 

Rezultat suradnje, Aston, visilice od betona za unutarnju i vanjsku rasvjetu i B-ton, stupiće za vanjsku rasvjetu predstavile su na posebno organiziranom događanju „Snaga svjetla iz čvrstoće betona“ arhitektima, hotelskim kućama, gradovima i općinama, u sklopu odlično posjećenog sajma u Rovinju. Visilice su trenutno dostupne u dvije različite veličine i tri boje, a kod stupića je posebno naglašena dugotrajnost zahvaljujući otpornosti betona kao materijala. Oba su proizvoda lokalna, a zajednički ih proizvode četiri tvrtke Beton Lučko, Eltor, Holcim Hrvatska i Plan 10.

 

Inače, prema master planu razvoju turizma, Istra do 2025. ima 2,5–3 milijarde eura novih investicija u turizam. Lokalni izvođači i proizvođači pri tome gaje nadu da će čim veći dio investicija uključiti upravo lokalne proizvode i usluge, što bi omogućilo bolju zaposlenost i daljnji razvoj gospodarstva u Istri. U tom kontekstu svoju su podršku ovom događanju dali Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore Pula i Gordana Restović, predsjednica udruge poslovnih žena Krug.