LafargeHolcim suosnivač MIT Konzorcija za klimu i održivost

 

Objava za medije

 

•      LafargeHolcim je suosnivač MIT Konzorcija za klimu i održivost predstavljajući industriju građevinskog materijala

•      Suradnja s industrijskim liderima kroz inovaciju će ubrzati klimatsku akciju

•      Konzorcij će ubrzati primjenu masovnih, stvarnih rješenja za prijetnje klimatskih promjena

 

LafargeHolcim je suosnivač MIT Konzorcija za klimu i održivost, predstavljajući industriju građevinskih materijala, s ciljem ubrzavanja klimatske akcije kroz inovaciju. Pridružili su se utjecajnim vođama ostalih sektora kako bi s vrhunskim istraživačkim timovima Sveučilišta MIT, Cambridge, razvijali primjenjiva rješenja za klimatske promjene.

 

Jan Jenisch, glavni izvršni direktor LafargeHolcima kaže: “Usmjeren sam na gradnju budućnosti s neto nula ugljikovim otiskom, potičući inovativna i održiva rješenja u gradnji, koji su učinkoviti i za ljude i za planetu. S obzirom na hitnoću današnje klimatske krize, nijedna organizacija ne može sama pružiti rješenje. Zato sam ponosan što smo se pridružili ovom savezu lidera iz drugih sektora i znanstvenih partnera da zajedno pojačamo našu klimatsku akciju.”

 

Konzorcij vodi Fakultet inženjerstva Sveučilišta MIT koji će pokrenuti studente, profesore i istraživače širom tog sveučilišta. Članovi konzorcija radit će na ubrzanju masovnih, stvarnih rješenja za prijetnju klimatskih promjena. Ciljevi konzorcija uključuju ublažavanje klimatskih promjena, smanjenje barijera za primjenu tehnologija, ubrzanje ukidanja aktivnosti velikog ugljikovog otiska, usmjeravanje investicija gdje se postiže najveća učinkovitost i brzo širenje najboljih praksi.

 

Pridruživanje ovom konzorciju još je jedan korak na LafargeHolcimovom putu za izgradnju neto nula budućnosti, kao svjetskog lidera u inovativnim i održivim građevinskim materijalima i rješenjima. Prihvaćajući znanstveni pristup klimatskoj akciji, LafargeHolcim je preuzeo obećanje da će postati neto nula tvrtka, a kroz partnerstvo s organizacijom Science-Based Targets initiative (SBTi) odredit će plan akcija, prvi u industriji proizvodnje cementa.

 

Više informacija o Konzorciju za klimu i održivost možete pronaći ovdje:

 

O LafargeHolcimu

 

Kao svjetski lider u građevinskim rješenjima LafargeHolcim otkriva kako svijet graditi zelenije i pametnije za svih. Na svojem putu prema neto nula ugljikovom otisku LafargeHolcim ima globalna rješenja kao što su ECOPact, koji omogućava ugljično neutralnu gradnju. Kroz kružni poslovni model svjetski su lider u oporabi otpada kako energetski, tako i materijalno kroz Susteno cement. Inovacije i digitalizacija su u srži naše strategije, a više od polovice svih projekata istraživanja i razvoja orijentirani su prema zelenijim rješenjima. 70.000 LafargeHolcimovih zaposlenika usmjereni su prema unapređenju kvalitete života širom 70 tržišta kroz četiri segmenta: cement, beton, agregate te građevinska rješenja.

Više informacija na: www.lafargeholcim.com

Twitter @LafargeHolcim

 

Srdačan pozdrav,

Holcim (Hrvatska) d.o.o.

 

* * * * * *

Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, u Hrvatskoj poslujemo na 11 lokacija u 6 županija i zapošljavamo 280 radnika.

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172