LafargeHolcim Grupa najbolje ocijenjena od 101 proizvođača građevinskog materijala u svijetu

 

Objava za medije

 

Sustainalytics ocijenio 101 proizvođača građevinskih materijala u svijetu - LafargeHolcim prvi

 

- Najbolja ocjena od 101 proizvođača građevinskih materijala u svijetu

- TOP 20 od ukupno 12.000 ocijenjenih tvrtki iz svih gospodarskih sektora 
 
 
Tvrtka Sustainalytics, globalni lider u istraživanju i procjeni okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika (na engleskom jeziku ESG, odnosno environmental, social and governance), objavila je ocjenu okolišnih, društvenih i upravljačkih rizika za LafargeHolcim Grupu. Sveukupno su  analizirali 101 proizvođača građevinskih materijala u svijetu, a LafargeHolcim je dobio najbolju ocjenu i prvi je na listi. Osim toga  LafargeHolcim je na listi TOP 20 od ukupno 12.000 ocijenjenih tvrtki iz svih gospodarskih sektora.

Magali Anderson, glavna direktorica za održivost LafargeHolcim Grupe: “Ponosni smo na ovu ocjenu koja nas stavlja na prvo mjesto u našoj industriji. LafargeHolcim je najbolje ocijenjen proizvođač građevinskih materijala prema ocjeni okolišnih, društvenih i upravljačkih rizika, a osim toga mi smo i  prvi koji su u kategoriji niskog rizika ostvarili poziciju ispod 20. Ova nas je ocjena ohrabrila da nastavimo dizati ljestvicu i ubrzamo tranziciju prema održivoj gradnji.”

Géraldine Picaud, glavna financijska direktorica LafargeHolcim Grupe: “Ocjena koju nam je dao Sustainalytics je jasan znak naše otpornosti i fokusa na dugoročno poslovanje. Programi za naš okolišni, društveni i upravljački utjecaj uključeni su u našu strategiju razvoja, a ova ocjena potvrđuje našu predanost da investitorima budemo odgovorno ulaganje najboljeg izbora. Jednako tako lideri smo na putu prema održivoj gradnji, a oko 50 naših ulaganja u istraživanje i razvoj su rješenja s malim otiskom ugljika.”
   
Prema izvještaju tvrtke Sustainalytics u LafargeHolcim Grupi postoji mali rizik negativnog financijskog utjecaja zbog okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika, zbog toga što tim područjima dobro upravlja. Posebno su naglašena postignuća u korporativnom upravljanju i poboljšanja u svih sedam analiziranih područja.  Na skali od 0-100, gdje 0 predstavlja zanemariv rizik, LafargeHolcim Grupa je za 2020. godinu dobila ocjenu 19.5.

Dodatno na to, tvrtka ISS, koja se također bavi analitikom za potrebe investitora na tržištu kapitala, podigla je ocjenu za LafargeHolcim, jer su ispunili sve zahtjeve te sad njihove obveznice i dionice ispunjavaju kriterije odgovornog ulaganja.

Sažetak i daljnje informacije potražite na:
https://www.lafargeholcim.com/additional-esg-resources


LafargeHolcim Grupa
LafargeHolcim je globalni lider u građevinskim proizvodima i rješenjima, aktivan u četiri poslovna segmenta: cement, kameni agregati, beton te građevinska rješenja. Njihova je ambicija voditi cijelu industriju prema dekarbonizaciji i niskougljičnoj gradnji. Uz najjaču organizaciju za istraživanje i razvoj u građevinskoj industriji, stalno uvode kvalitetne i održive građevinske materijale širom svijeta. LafargeHolcim zapošljava više od 70.000 zaposlenika u preko 70 zemalja, kako na tržištima u razvoju tako i na razvijenim tržištima.
Za više informacija:  www.lafargeholcim.com

Sustainalytics
Sustainalytics je vodeća nezavisna tvrtka za istraživanje, ocjenjivanje i analitiku prema okolišnim, društvenim i upravljačkim čimbenicima, koja investitorima širom svijeta pruža podršku u razvoju i realizaciji odgovornih ulagačkih strategija. Duže od 25 godina predvode u razvoju kvalitetnih i inovativnih rješenja koja odgovaraju potrebama globalnih investitora. Danas Sustainalytics radi sa stotinama najboljih svjetskih tvrtki za upravljanje imovinom i mirovinskim fondovima koji u svoje procese ulaganja uključuju informacije o okolišnim, društvenim i upravljačkim pitanjima.
Za više informacija:  www.sustainalytics.comSrdačan pozdrav,
Holcim (Hrvatska) d.o.o.

* * * * * *
Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, u Hrvatskoj poslujemo na 10 lokacija u 6 županija i zapošljavamo 280 radnika.

* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro,  julija.skoro@lafargeholcim.com , 098 299 172