Holcim poklanja 2.000 maski

 

Objava za medije

 

 

 

Holcimova tvornica cementa u Koromačnu poklonit će lokalnoj zajednici 2.000 maski, jer ove godine nismo u mogućnosti organizirati Dan otvorenih vrata.

 

Naime, Holcim je Dan otvorenih vrata počeo organizirati 1996. godine, nakon velike rekonstrukcije. Početna želja bila je susjedima pokazati što smo sve promijenili u toj velikoj investiciji i onda smo tako nastavili svake godine. Ove godine trebalo je obilježiti četvrt stoljeća, 25 godina Dana otvorenih vrata.

 

„Iako svoja vrata otvaramo već 25 godina i dalje imamo puno toga za pokazati. Tako smo prošle godine u aktivnosti zaštite okoliša na svim lokacijama u Hrvatskoj uložili tri i pol milijuna kuna, u Koromačnu smo kupili novu bušilicu, barku i novu opremu za brzu reakciju na moru, radimo na raznim temama istraživanja, inovacija i digitalizacije, proizvodimo cement po novoj recepturi. Osim toga, u Istri smo preuzeli kamenolom Vranja ispod Učke u kojem ćemo proizvoditi agregat i raditi na sanaciji kroz 13 godina. Iskreno mi je žao da ove godine zbog epidemije nismo u mogućnosti pozvati susjede da nas posjete, ali zdravlje je uvijek najbitnije.“, rekla je Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave.

 

Tijekom ovog tjedna Holcim će maske podijeliti svojim umirovljenicima, lokalnoj zajednici, osnovnim školama i vrtiću u Raši i Labinu, srednjoj školi te domovima umirovljenika u Raši i Nedešćini.

 

A do sljedećeg Dana otvorenih vrata svi zainteresirani mogu pogledati video kojeg je napravio Vedran Ivančević iz Tango media na Holcimovoj internet, Youtube ili Facebook stranici.