Proljeće nas zove u vrtove - uredimo ih!

Kontakt

Direktorica održivosti

 

Objave za medije

Arhiva objava za medije


Piše: Petra Švarc


Čovjek koji posjeduje biblioteku i vrt, ništa drugo ne treba u životu“ rekao je pradavnih dana najveći rimski govornik Ciceron. Ta njegova poznata rečenica itekako je aktualna i danas, kada sve više ljudi, zasićenih suvremenim načinom života, nebrojenim obvezama i utrkom s vremenom, mir i opuštanje traži (i pronalazi) upravo u vrtovima i vrtlarenju.


A svi oni ovih će dana doći na svoje jer proljeće je, osim klimatološki, konačno stiglo i kalendarski pa predstojeće dane želimo posvetiti pripremi vrta za najljepša proljetna druženja. Želimo se okružiti šarenilom cvijeća, zelenilom svih vrsta, veselimo se cvrkutu ptica i zujanju pčela. Maštamo o dugom i sporom nedjeljnom doručku u vrtu, veselim obiteljskim okupljanjima, glasnim dječjim rođendanima i partyjima uz roštilj s prijateljima.

 

I okućnica treba osvježenje

Osim što ćemo ovih dana obilaziti vrtne centre u potrazi za sadnicama i sjemenjem svih vrsta, dovlačiti kući vreće zemlje te zaraditi prvi ovogodišnji musklfiber od okopavanja vrtnih gredica, posebnu ćemo pažnju posvetiti i neozelenjenim dijelovima naših vrtova, okućnica i terasa.


Prilazni putevi, terase, stazice pa i čitava dvorišta naprosto vape za osvježenjem. Stoga je sada pravo vrijeme da im pružimo nov, suvremeniji izgled, zahvaljujući kojemu će upravo vrt i okućnica postati omiljeno mjesto svih ukućana ovog proljeća i ljeta. Preostaje nam samo još odlučiti kako to učiniti.


Jedan od najpraktičnijih, najjednostavnijih, ali i estetskih najatraktivnijih načina jest postavljanje opločnika. Danas na tržištu doista postoji mogućnost izbora između najrazličitijih oblika, boja i veličina opločnika, a ono što nam je, uz estetsku komponentu, vrlo važno, jest kvaliteta elemenata koje ugrađujemo.


Tvrtka Betaplast iz Čakovca već 30 godina proizvodi opločnike, šljunak, pijesak, beton te betonske elemente i galanteriju, koji su dostupni u više od 450 veličina, oblika i boja.


Od prošle je godine Betaplast u vlasništvu tvrtke Holcim koja u Hrvatskoj u 13 proizvodnih pogona i u 8 različitih županija proizvodi različite građevinske materijale. Svi Holcimovi proizvodi, pa tako i opločnici, odlikuju se vrhunskom švicarskom kvalitetom koja je rezultat proizvodnih procesa, suvremene tehnologije, iskustva i znanja djelatnika, ali i rigoroznog sustava kontrole kvalitete.

 

Iskoristite akcijsku prodaju

Kako bi vaši vrtovi i okućnice zablistali već ovog ožujka, Holcim je iz svoje ponude ovoga mjeseca izdvojio model Kocka 20*20 u kombinaciji s modelom Kocka 10*10 u boji, po posebnoj cijeni od 11 eura za četvorni metar (PDV uključen)
 
Fotografija modela prikazana na vrhu.
 
A ako imate želju i volju sami kreirati vlastite kombinacije uzoraka, u ponudi je još puno modela i boja opločnika, dok vam kao inspiracija mogu vam poslužiti i sljedeće fotografije.


U Holcimovom katalogu možete pronaći i brojne druge primjere obiteljskih kuća čije okućnice krase Betaplastovi opločnici u najrazličitijim, vrlo uspjelim kombinacijama.  


Više informacija o opločnicima i najboljim kombinacijama pronađite na stranici www.holcim.hr/oplocnici, ili nas posjetite u Totovcu, u blizini Čakovca. Za sve savjete i dodatna pitanja naši zaposlenici stoje vam na raspolaganju radnim danima od 7 do 16 sati te subotom od 7 do 13 sati.