Zdravko Nikolić iz Holcima prelazi u grupu Dalekovod

22.09.2014

Zdravko Nikolić, direktor agregata i betona u Holcimu Hrvatska, odnosno predsjednik uprave dvije tvrtke Holcim mineralni agregati d.o.o. od 1. listopada iz Holcima prelazi u društvo Dalekovod Proizvodnja d.o.o. na mjesto predsjednika Uprave.

Zdravko Nikolić je u Holcim došao u travnju 2012. godine, te je kao direktor agregata i betona svojim znanjem, stavom i motivacijom stvorio odličan tim. Tako je tijekom dvije i pol godine s jedne strane osigurao izuzetne operativne rezultate, a s druge strane započeo istraživanja novih segmenata koja će rezultirati novim poslovnim mogućnostima za Holcim u sljedećih nekoliko godina. Mario Zečić, operativni voditelj Holcimovog kamenoloma u Očuri, imenovan je i vršiteljem dužnosti direktora agregata i betona.

Dalekovod Proizvodnja d.o.o., kao dio grupe Dalekovod, orijentirana je na proizvodnju teške i poluteške čelične konstrukcije te ovjesne i spojne opreme u području elektroenergetske, cestovne, željezničke i telekomunikacijske infrastrukture. Zdravko Nikolić će svojim iskustvom u sličnim industrijama, kao predsjednik Uprave, biti fokusiran na operativno restrukturiranje te iznalaženje novih mogućnosti za povećanje prihoda, a time i rast tvrtke.

Holcim i Dalekovod

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 71.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@holcim.com, 098 299 172

Dalekovod d.d. je tvrtka koja pruža usluge inženjeringa, proizvodnje i izgradnje, specijalizirana za izvođenje ugovora po sistemu "ključ u ruke" u području elektroenergetske, cestovne i željezničke infrastrukture, telekomunikacijskih objekata, svih vrsta mreža i antena. Dalekovod se vodi načelima poslovne izvrsnosti i održivog razvoja te je član UN Global Compact-a.
Dalekovod d.d., Služba za odnose s javnošću: Ivana Radić - Glasnogovornik, ivana.radic@dalekovod.hr, +385 91 24 10 390