Prihvatimo izazov održive gradnje - Drugi hrvatski forum o održivoj gradnji

23 June 2008

''Prihvatimo izazov održive gradnje" pozivni je moto pod kojim će se odvijati Drugi hrvatski forum o održivoj gradnji kojega zajednički organiziraju Građevinski i Arhitektonski fakultet u Zagrebu i tvrtka Holcim Hrvatska. Forum će se održati 18. listopada 2008. godine u prostorijama Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, a središnja tema ovogodišnjeg susreta bit će planiranje u procesu gradnje.

Prvi ovakav forum održan je prošle godine, kao rezultat želje organizatora da se na jednom mjestu okupe stručnjaci iz različitih područja i razmijene svoja iskustva na području održive gradnje. Naime, suvremeni način života sve više ukazuje na potrebu za održivom gradnjom, a ona nastaje isključivo kao posljedica planiranog participativnog razmišljanja što više uključenih strana.

Na Drugom hrvatskom forumu o održivoj gradnji bit će govora i o procesu donošenja odluka u kompleksnom okruženju uz uvažavanje zahtjeva svih dionika, o prosvjedima građana i onome što ih uzrokuje te o tome kakvu ulogu energetska agencija može imati na moguću održivu gradnju.

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 90.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

Za komunikacije Holcima Hrvatska, Petra Martić, telefon: 01 655 40 33, mobitel: 098 348 342e-mail: petra.martic@holcim.com (www.holcim.hr)