Otvoreno novo parkiralište i besplatna WiFi zona u Koromačnu

Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj i Glorija Paliska Bolterstein, načelnica Općine Raša, jučer navečer su u Koromačnu otvorili novo parkiralište za turiste i predstavili besplatnu WiFi zonu.

Ideja je nastala prije godinu dana, na Građanskom satu „Ca je novega?“ kojeg Holcim organizira za lokalnu zajednicu kako bi zajedno poticali otvorenost i suradnju. Jedan od mještana postavio je pitanje o nepropisno parkiranim automobilima koji stvaraju gužve, a osim toga smanjuju sigurnost. Iz tog se komentara razvila zajednička inicijativa mještana, te je u proteklih godinu dana Holcim povećao broj parkirnih mjesta za svoje zaposlenike, a napravljeno je i novo parkiralište za turiste koji u Koromačno dolaze na plažu.

„Prije godinu dana osnovali smo Centar za inovacije i projekte te započeli testiranja različitih novih proizvoda. Tako se ideja o gradnji parkirališta pokazala odličnom prilikom da na jednom mjestu primijenimo nekoliko inovativnih rješenja. Tako je ovo po funkciji parkiralište, no mi smo ga nazvali galerijom na otvorenom „Inspiracija u betonu“, jer omogućuje investitorima, arhitektima i projektantima da pogledaju mogućnosti i prednosti betona kao materijala. Osobno bih posebno želio naglasiti pješačku stazu kroz maslinik koja će oduševiti svakog posjetitelja.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

„Ovakvi događaji stvarni su pokazatelji programa Prijateljskog okruženja jer se ostvaruju zadaci definirani na sastancima koje tvrtka kontinuirano održava s građanima i predstavnicima lokalne uprave. Važno je naglasiti zasluge svih zaposlenika i vodstva Holcima, za uspjelost programa oporavka Plan „2015 Plus", čiji rezultati ponovno dozvoljavaju tvrtci da se uključi u programe Prijateljskog okruženja. I mještani su imali razumijevanja za proteklo teško razdoblje koje je tvrtka prolazila, no eto ipak se nastavlja s projektima za lokalnu zajednicu. Uskoro će biti zgotovljen i urbanistički plan uređenja za Koromačno, s dugom šetnicom u naselju, pa je ovo prilika da se preporučimo Holcimu za suradnju u rješavanju infrastrukture koja će umnogome podići kvalitetu življenja u njihovom susjedstvu.“, rekla je Glorija Paliska Bolterstein.

Osim parkirališta, koje će omogućiti mještanima da se sigurnije šeću obalom, novi sadržaj za sve mještane i posjetitelje Koromačna je besplatna WiFi zona, koju je Holcim postavio na ulazu u mjesto gdje se nalaze i ugostiteljski objekti.

Parkiralište i besplatnu WiFi zonu simbolički su otvoreni sadnjom biljaka u zanimljive žardinijere od propusnog betona. U programu otvorenja sudjelovali su Lari Višković na mehu, Aida Suljić sa dramskim monologom i Ivanka Arefijev sa svojim nagrađenim pjesmama.

Komunikacije