Novi lider za novi svijet: LafargeHolcim službeno predstavljen širom svijeta

Pet ključnih područja grupirani su oko sinergije, raspodjele kapitala, transformacije pristupa prodaji, integracije te zdravlja i sigurnosti

Operativni model određen s jasnim odgovornostima zemalja, regija i korporativnih funkcija

LafargeHolcim službeno je danas predstavio novu Grupu diljem svijeta i predstavio ključna područja svojih ambicija u budućnosti. Nakon uspješnog završetka spajanja tvrtki Lafarge i Holcim te listanja novih LafargeHolcim dionica u Zürichu i Parizu, nova će Grupa sad raditi u smjeru stvaranja najuspješnije tvrtke u industriji građevinskog materijala.

Predsjednik Uprave LafargeHolcima Eric Olsen rekao je: “Sada kao LafargeHolcim krećemo u novu fazu preobrazbe kako bismo postali lider u svakom aspektu - tvrtka koja ima pozitivan utjecaj na svijet i može napraviti stvarnu razliku za svoje kupce, zaposlenike, dioničare i društvo.”

Nove ambicije LafargeHolcima poduprte sa pet ključnih područja fokusa

Tvrtka je započela sa strateškom preobrazbom gradeći na onome što je najbolje iz obje tvrtke. Grupa će se sad fokusirati na pet područja u prvoj fazi integracije:

Sinergija: ostvariti cilj od 1,4 milijarde eura sinergije u roku od tri godine
Raspodjela kapitala: rigorozan pristup raspodjeli kapitala i sveukupno smanjenje kapitalne potrošnje
Transformacija pristupa prodaji: stvaranje razlike kroz inovativne proizvode i rješenja
Integracija: stvaranje jedne nove grupe i kulture
Zdravlje i sigurnost: postavljanje zdravlja i sigurnosti u centar organizacije.
LafargeHolcim bit će organiziran kroz novi operativni model orijentiran služenju lokalnim kupcima, koristeći polugu veličine, utjecaja i sposobnosti koje Grupa ima na globalnoj razini. Kombinira snažni lokalni pristup, platforme za upravljanje na regionalnoj razini te stručne korporativne funkcije.

Krajem srpnja predstavljanje rezultata poslovanja za prvih šest mjeseci poslovanja tvrtki Holcima i Lafarge

29. srpnja 2015. LafargeHolcim će predstaviti financijske rezultate za prvu polovicu godine Lafargea i Holcima kao samostalnih tvrtki. Prvi zajednički privremeni rezultati Grupe bit će predstavljeni za 9 mjeseci 2015. godine.

O grupi LafargeHolcim

Uz dobro uravnoteženu prisutnost u 90 zemlja i sa fokusom na Cement, Agregat i Beton, LafargeHolcim (SIX Swiss Exchange, Euronext Paris: LHN) je vodeća tvrtka u industriji građevinskog materijala. Grupa ima 115.000 zaposlenika diljem svijeta i zajedničke prihode od 33 milijarde CHF (27 milijarde EUR) u 2014. LafrageHolcim je mjerilo industrije u istraživanju i razvoju te ima paletu rješenja za široki spektar kupaca, od pojedinačnog graditelja do najvećih i najsloženijih projekata sa najširim rasponom proizvoda dodane vrijednosti, inovativnih usluga i sveobuhvatnih građevinskih rješenja. Uz predanost da predvodimo održiva rješenja za bolju gradnju i infrastrukturu te da pridonesemo većoj kvaliteti života, Grupa je najbolje pozicionirana da pruži odgovor na izazove povećane urbanizacije.

Dodatne informacije dostupne su na www.lafargeholcim.com