Lena Vozila nova Holcimova stipendistica

21 July 2016

Holcim i ove godine nastavlja sa programom Ostavi trag za studentske stipendije i prakse i to upravo zahvaljujući uštedama koje su ostvarene u proteklom periodu te ostvarenju planiranih poslovnih rezultata. Holcimov program stipendiranja studentima nudi praksu, osobni razvoj i financijsku potporu u visini od 19.200 kn godišnje.

U sklopu projekta stipendiranja Ostavi trag, Holcim je ove godine stipendiju dodijelio Leni Vozila iz Kožljaka kraj Vozilići, studentici prve godine diplomskog sveučilišnog studija, smjera Hidrotehnika na Građevinskom fakultetu u Rijeci. Lena je prošle godine uspješno završila preddiplomski sveučilišni studij tijekom kojeg je bila demonstratorica iz kolegija Linearna algebra, a njezin završni rad na temu „Analiza vodnoga režima izvora Kožljak i Plomin“ u procesu je objavljivanja u XVIII Knjigu Zbornika Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Lenina mentorica bit će Mihaela Gortan, diplomirana inženjerka građevine, koja u Holcimovom Centru za inovacije i projekte radi kao voditeljica projekata i ključnih kupaca. Osim stručnih tema kao što su priprema projekata u suradnji sa investitorima, arhitektima, projektantima te izvođačima i terenski rad, Lena će proći i kroz iskustvo postavljanja radnih ciljeva kako bi stekla uvid u važnost osobnog razvoja.

“Kako svoje fakultetsko obrazovanje stječem u drugome gradu, imam velike troškove, pa će mi ovakav prihod omogućiti kvalitetnije razvijanje svojih sposobnosti i znanja. Nadam se da ću si zahvaljujući stipendiji paralelno uz fakultet moći omogućiti i pohađanje tečajeva te raznih radionica i seminara što bi mi jednog dana moglo uvelike koristiti u radu. Praksu u Holcimu vidim kao novo pozitivno iskustvo koje će mi omogućiti da steknem nova znanja, rad u timu, upoznavanje i primjenu teoretskog znanja u praksi.”, rekla je Lena Vozila.

„Nadam se da će Leni stipendija pripomoći u ostvarivanju svih njezinih ciljeva, te da će kroz praksu u tvornici i na terenu proširiti svoje teorijsko znanje, dobiti novo viđenje građevinskog inženjerstva. Iako nam je ovo tek treća generacija stipendista oduševljeni smo da imamo priliku raditi sa nadarenim studentima, budućim stručnjacima posvećenim svojoj struci. Program Ostavi trag studentima nudi iskustvo rada u inovativnoj i poticajnoj sredini, a želja nam je da mladi budu poticaj razvitku zajednice u kojoj radimo i živimo.“, rekla je Marjana Bonaca, direktorica ljudskih potencijala Holcima u Hrvatskoj.

Osim programa stipendiranja i prakse ove godine Holcim je pokrenuo program namijenjen učenicima srednjih škola Upoznaj svoje buduće zanimanje. Sa programom se detaljno upoznala učenica srednje škole iz Labina, Matea Mačkić koja je u nekoliko dana imala priliku posjetiti sve odjele koje je željela u tvornici cementa u Koromačnu, kroz razgovor sa voditeljima i radnicima upoznati posao za koji bi se željela u budućnosti školovati.

Holcim

Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja zapošljava 110.000 radnika u više od 90 zemalja diljem svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172