DVD Raša i Holcim za veću sigurnost

DVD Raša i Holcim održali su danas u Koromačnu sastanak, kao nastavak još bolje suradnje radi postizanja veće sigurnosti. Nakon dosadašnjih donacija zaštitne opreme, ovim povodom Holcim je donirao vatrogasne čizme kojima će se opremiti 5 članova. Nadalje, dogovoreno je da će DVD Raša i Holcim zajedno organizirati edukacije za Holcimove zaposlenike kojima bi se povećala razina pripravnosti i sigurnosti u tvornici cementa.

“Zahvaljujemo se Holcimu na donaciji i drago nam je da ćemo na obostrano zadovoljstvo povećati suradnju i sigurnost lokalne zajednice. DVD Raša čini 31 član, od čega je 20 operativaca, a 5 je Holcimovih zaposlenika. Stalno ulažemo u edukaciju i provođenje preventivnih akcija kako bismo povećali razinu zaštite od požara na području Općine Raša”, rekao je Valerio Diminić, predsjednik DVD-a Raša.

“Valerio Diminić, Mario Diminić, Klaudio Vitasović, Nino Milevoj i Dalibor Knapić - vi ste naši zaposlenici i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Raša. Ponosni smo na vas i srdačno vam zahvaljujemo što ste se odlučili svoje vrijeme i znanje uložiti u sigurnost svih nas. Zdravlje i sigurnost Holcimov je prioritet pa mi je drago da ćemo sa DVD-om nastaviti još kvalitetniju suradnju.”, rekla je Virna Višković Agušaj, direktorica tvornice cementa.

„Holcim vodi računa o ekologiji, a također i mi u DVD-u Raša, jer moramo biti spremni i zaštiti ove naše lijepe šume crnogorice. Zato puno ulažemo u pripravnost i akcije promatranja kako bismo imali brzu reakciju u slučaju požara.“, rekao je Marčelo Tenčić, tajnik DVD-a Raša.

Inače, LafargeHolcim Grupa tijekom ovog i sljedećeg tjedna u svih 90 zemalja svijeta obilježava Dane zdravlja i sigurnosti. Program je raznolik i završava u petak, 3. lipnja kad će u Koromačnu HAK klub iz Pazina omogućiti svim zainteresiranima da dožive simulaciju prevrtanja automobila.

Holcim

Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja zapošljava 110.000 radnika u više od 90 zemalja diljem svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.