14. Holcimov Dan otvorenih vrata u Koromačnu

Usprkos gospodarskoj krizi, 14. Dan otvorenih vrata u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu održan je uz brojne goste, poslovne partnere, građane i gotovo 400 djece iz vrtića i škola Labinštine. Dan je protekao uz slogan "Nosi se crveno!"

Budući da je Holcim nedavno postao ponosni nositelj znaka Hrvatske kvalitete za dvije linije svojih proizvoda (Holcim Ekspert®, Holcim Majstor®, Holcim Primus® i Holcim® Protektor® cement te Holcim Agrocal® i Holcim Vivacal®), ovaj je Dan otvorenih vrata bio posvećen upravo tom značajnom priznanju i odvijao se u znaku crvene boje - boje Hrvatske kvalitete, uz slogan "Nosi se crveno!"

"Iako smo pod pritiskom troškova, smatramo vrlo važnim nastaviti s našom tradicijom otvorene i transparentne komunikacije, koja svakako obuhvaća i Dane otvorenih vrata", rekao je predsjednik Uprave Holcima, Albert Szabo u pozdravnom govoru okupljenim gostima. Dodao je i kako ova tvrtka neće činiti kompromise po pitanju svoje obveze da posluje na najodgovorniji mogući način, posebice kada je riječ o sigurnosti i zaštiti na radu, zaštiti okoliša i kvaliteti proizvoda.

I ove su godine svi gosti, prijatelji, poslovni partneri, članovi lokalne zajednice i djeca Labinštine imali priliku vidjeti gdje i kako Holcim radi, te su upoznati s procesom kontrole kvalitete u proizvodnji cementa.

U programu su između ostalih sudjelovali: udruga Labin zdravi grad, Labinska udruga pčelara, Udruga gljivara Labinštine te Crveni križ Labin. Organizirana je i izložba likovnih radova osoba s posebnim potrebama.

U novoobnovljenom Društvenom domu u Koromačnu prikazana je kazališna predstavu "Djevojčica i roda", kroz koju su se djeca, na zanimljiv i šaljiv način, upoznala s Europskom unijom i njezinim zemljama članicama.

Svi su posjetitelji dobili i prigodni poklon: drvenu slagalicu koja podsjeća na početke i korijene gradnje, kada je drvo bilo jedini dostupan građevinski materijal.