Transportni betoni

Holcim (Hrvatska) d.o.o. proizvodi i prodaje različite vrste visokokvalitetnog betona. U paleti proizvoda mogu se naći betoni različitih tlačnih čvrstoća za različite uvjete izloženosti. Od otpornih na soli iz mora do otpornih na ciklična smrzavanja i odmrzavanja.

Efikasno s jednog mjesta brzo i točno planiramo sve narudžbe i isporuke betona i pumpe. Proizvodni kapaciteti i uvijek spremno osoblje osiguravaju isporuku i za najveća i najzahtjevnija gradilišta, ne zapostavljajući potrebe naših kupaca koji rade na manjim projektima koji često znaju biti vrlo zahtjevni.


U našoj bogatoj ponudi možete naći:

Beton u boji

Beton u boji spada u specijalne vrste betona. U običajenu smjesu Holcimovog betona dodaje se praškasti pigmenti u boji po želji kupca, u različitim kombinacijama i doziranjima.

Posebnost ovoga betona je velika dekorativnost koja se postiže odmah nakon lijevanja zadanih formi te ne zahtijeva dodatno bojanje.

Primjena betona u boji u projektu Japanskog vrta u Rijeci

Valjani beton (RCC)

Ovaj je beton posebno poželjan, budući da se u njegovoj smjesi koristi manje cementa nego kod ostalih betona. Njegova receptura pruža i mogućnost upotrebe industrijskih otpadnih proizvoda kao što je leteći pepeo, reciklirana otpadna guma, drobljeno otpadno staklo i slično, a u odnosu na asfalt, koji se obično koristi za izgradnju industrijskih cesta, znatno je jeftiniji, lakše se održava i otporan je na požar.

Uštede je moguće ostvariti i kroz kraće vrijeme potrebno za realizaciju projekata te kroz smanjene troškove transporta i ugradnje (nisu potrebni mikseri i pumpe, već se beton transportira kamionima, a ugrađuje uz pomoć buldožera i vibrovaljaka).

Cesta od valjanog betona

Betoni za posebne uvjete izloženosti okoline

  • Beton izložen kemijskom djelovanju
  • Beton otporan na djelovanje mraza i soli za odmrzavanje
    Beton otporan na kombinirano djelovanje mraza i soli za odmrzavanje takvog su sastava da su postojani na gore navedeno djelovanje, odnosno ne dolazi do pojava ljuštenja površina ovakvog betona ugrađenog u konstrukciju. Ispitano Prema HRN CEN/TS 12390-9.
  • Beton otporan na djelovanje mraza
    Takvog je sastava da su postojani na djelovanje mraza, odnosno da im pad dinamičkog modula elastičnosti nakon 28 ili 56 ciklusa smrzavanja nije veći od 15 ili 25%. Upotrebljavaju se na mjestima izloženim djelovanju mraza (mostovi, nadvožnjaci...) Ispitano prema HRN CEN/TR 15177

Standardni beton

(C8/10, C12/15, C16/20, C20/25, C25/30, C 30/37, C35/45, C40/50)

Vodonepropusni beton (VDP)

Vodonepropusni beton je  takvog sastava da ne dozvoljavaju prodiranje vode pod određenim pritiskom. Ispitano prema HRN EN 12390-8. Vodonepropusni beton je bitan u svim radovima u kojima je potreban maksimalni otpor prolasku vode, kao što su tankovi vodospreme, bazeni, mlaznice u prisustvu vode, podrumi i podrumi ispod razine podzemne vode, itd.

Pumpani beton

(C 16/20, C 20/25, C 25/30, C 30/37, C 35/45, C 40/50)
Beton odgovarajuće obradivosti sa dovoljnom količinom morta za smanjenje trenja na kontaktu sa unutrašnjom površinom cjevovoda tokom transporta.

Sporovezujući beton

S dodatkom usporivača ova vrsta betona ima svojstvo da produžuje vrijeme vezivanja (pogodan prilikom transporta na velike udaljenosti)

Samozbijajući beton (SCC)

SCC je poseban beton s inovativnim značajkama koje ga značajno razlikuju od bilo koje druge vrste betona. Korištenje samozbijajućih betona omogućuje veću učinkovitost i kraće vrijeme ugradnje. Fluidnost betona i dobru otpornost segregaciji komponenata prilikom tečenja osigurava da konačan proizvod ima vrlo homogenu strukturu minimalnu količinu šupljina, ujednačenu tlačnu čvrstoću i visoku kvalitetu završne površine. To na kraju dovodi do povećane trajnosti konstrukcija izrađenih od samozbijajućeg betona.

Lagani betoni

Upotrebom laganih materijala (granulirani stiropor) dobivamo beton znatno manjih zapreminskih masa (800-1600 kg/m3).

  • betoni s laganim agregatom
  • betoni od jednozrnog agregata
  • porasti betoni

Mlazni beton

Karakterističan je po ugradnji špricanjem suhe ili vlažne smjese koja se pod visokim tlakom protiskuje kroz posebne mlaznice i usmjerava na podlogu.

Usluge

Usluge prijevoza svježeg betona kamion-mikserima

Usluge pumpanja svježeg betona autobeton pumpama

Slobodno nas kontaktirajte telefonski:

Tvornica betona Plovanija - Dekop tel: (051) 503 245
Tvornica betona Kukuljanovo tel: 098 9835 526
Tvornica betona Karlovac tel: 098 9835 526
Tvornica betona Zagreb - Rasnik beton d.o.o. tel: (01) 2009 845

Besplatni telefon za Vas

Samo zapamtite kako birati Holcim! 

ISO standardi

 

Holcim posluje prema certificiranom integriranom sustavu upravljanja